Articole

AcasăTurismVisul de la munte

Visul de la munte

O familie de buzoieni a hotărât să părăsească locurile natale pentru frumoasa zona a Bucovinei. Soţii Negoiţă au decis să îşi construiască propria pensiune, după ce au petrecut o vacanţă minunată la Gura Humorului. Naturaleţea şi tradiţia Bucovinei le-au adus o nouă perspectivă asupra vieţii.

Povestea creării pensiunii este plină de peripeţii şi obstacole, dar care a meritat orice efort. De finanţare au făcut rost de la fiul lor din Anglia.  El era proprietatul, dar lucra în acelaşi timp şi în afara țării. Mama sa a trebuit să coordoneze tot ceea ce ţinea de partea administrativă.

Pentru a instrui oameni care să lucreze responsabil, avea nevoie să fie ea bine informată şi să cunoască demersurile care să asigure funcţionarea pensiunii. A urmat împreună cu soţul ei cursurile organizate de FNTM. Au învăţat cum să planifice totul structurat şi să creeze o politică de dezvoltare bazată pe feedback-ul primit de la turişti.

După un schimb de experienţe în Spania, au adus cu ei ideea de exploatare a frumuseţilor Bucovinei şi de a le folosi ca avantaj în promovarea pensiunii.

Camere mobilate şi dotate cu toate utilităţile necesare, o privelişte panoramică a zonei şi o foarte bună ospitatalite. Asta promite pensiunea Vis de Munte şi pare a şti cum să se ţină de promisiune. Dupa 4 ani de la deschidere, cei doi soţi se simt  încrezători. Mariana Negoiță este membă a comunitaţii turismului de pensiune şi este mulţumită de impactul pe care l-a adus în societatea în care trăieşte.

foto: intreprinzatorturism.ro

Etichete articol -

Lasă un comentariu