Articole

AcasăOameniTurism în Țara Hațegului

Turism în Țara Hațegului

Nicioadată nu e prea târziu să îţi replanifici viaţa şi să te adventurezi într-un domeniu complet nou şi plin de provocări.

De la cuvinte şi imagini, un cuplu din Deva s-a gândit că agricultura ar fi un punct de plecar foarte bun.

Când au ales locaţia, au luat în considerare doi factori: istoria şi peisajul. Aşa au ajuns în Ţara Haţegului.Au pornit de la ideea de a avea o gospădărie, iar între timp au descoperit un program de e-Learning din cadrul proiectului „Întreprinzători în turism – Pensiuni in România". Prin acesta au învăţat cum să facă din visul lor un plan bine pus la punct care putea fi realizat.

Pensiuni mai existau în zonă. Aveau nevoie de o valoare adăugată, pentru a trece de la dorinţă la un produs profitabil. Au investit timp în cercetare, pentru a descoperi poveştile mai puţin cunoscute ale locului, dar care aveau un potenţial turistic ridicat.

Şi-au dat seama că au nevoie de resursă umană şi de ceva care să atragă. Aşa au ajuns să dezvolte programul „Şcoala de biodiversitate”, finanţat de MOL România şi de Fundația pentru Parteneriat.

Tinerii au parte de cursuri unde învaţă cum să promoveze biodiversitatea şi să devină promotorii localităţii unde trăiesc. Aşa au ajuns să aibă peste 100 de copii care le-au frecventat atelierele de lucru.

Viitorul este promiţător pentru cei doi întreprinzători. Au şi alte idei pe care vor să le pună în practică şi pe care să le dezvolte. Pensiunea e încă un vis care aşteaptă să fie realizat, însă ştiu că există un timp pentru toate.

Etichete articol -

Lasă un comentariu