Articole

AcasăGastronomieSturionul de la munte

Sturionul de la munte

Gavrilă Rus, un domn din Bistrița-Năsăud, vrea sa adapteze sturionul, faimos pentru icrele negre considerate delicatesă, la condițiile de munte.

Și-a propus să aducă mai multă sofisticare în România. Are o pescărie şi, pe lângă păstrăv, s-a gândit să crească şi sturion, foarte bine cunoscut pentru icrele negre.

Primul pas a fost cumpărarea a 15 exemplare de nisetru, pe care le-a lăsat în aceleaşi bazine cu păstrăvii. Văzând că aceştia s-au adaptat, deşi nu aveau toate condiţiile necesare, Gavrila s-a hotărât să continue.

Următorul pas va fi să cumpere puieţi de sturion, pentru a vedea dacă se pot adapta încă de mici la condiţii nu tocmai potrivite pentru ei.

Pe lângă el, mai există o singură păstrăvărie care a încercat acest experiment. Dar el este încrezător şi doreşte să termine experimentul cu bine, pentru că este conştient de avantajele aduse.

Păstrăvăria este tot ce are Gabi Rus. A început în 2001, fără vreun fel de experienţă, însă pasiunea cu care a lucrat l-a adus la un alt nivel. După ce şi-a dezvoltat păstrăvăria, Gabi a deschis până şi un restaurant cu specific. Lucrurile merg spre bine, iar dezvoltarea sturionilor l-ar pune deasupra competitorilor.

Etichete articol - ,

Lasă un comentariu