Articole

AcasăAgriculturăȘtiați că există cireșe de pământ ?

Știați că există cireșe de pământ ?

Ori de câte ori vorbim despre cireşe, ne gândim la fructele roşii şi gustoase care cresc într-un pom.

Puţini dintre noi ştiu de existenţa cireşelor de pământ , cultivate  - se pare - încă din cele mai vechi timpuri. Erau fructe care se găseau la curtea regală în regiunea Machu Picchu, de exemplu. După ce au supravieţuit trecerii timpului şi au trecut prin ţări ca Peru, Ecuador, Columbia, Africa de Sud, SUA sau Madagascar, cireşele de pământ au ajuns şi la noi în ţară. Valentin Cucu, din judeţul Neamţ, le cultivă de mai bine de 10 ani şi le denumeşte bucuria copiilor.

Spre deosebire de cireşele normale, acestea cresc în tufişuri şi nu au nevoie de îngrijiri foarte speciale pentru a se dezvolta. Sunt de culoare galbenă şi conţin foarte multe vitamine. De la vitamina C, vitamina B până la  zaharuri și substanțe amare precum  fisolina, solanina, alcaloizi, polifenoli, melatonină şi carotenoide.

Producţia este de 300 de fructe la plantă, iar coacerea lor are loc la aproximativ 80 de zile de plantare. Avantajul este că au o rezistenţă deosebită la boli, ceea ce înseamnă că nu au nevoie de multe produse de îngrijire.

Până şi uilizarea este una diversă. Poate fi folosită în bucătărie atât ca fruct, cât şi ca legumă.  Fie că sunt consumate în stare crudă în salate şi garnituri, fie că sunt folosite în compoturi, dulceţuri sau supe , cireşele de pământ sunt o încântare pentru papilele gustative

foto: agrointel.ro

Etichete articol -

2 Răspunsuri la “Știați că există cireșe de pământ ?”

De Valeria Retezanu - 16 mai 2017 Răspunde

Cum putem intră în posesia rasadului?Dorim să cumpărăm.

De Valeria Retezanu - 16 mai 2017 Răspunde

Am auzit de ciresele de pamant și că sunt foarte bune.

Lasă un comentariu