Articole

AcasăTurismPensiunea din Mărișel care e pe primul loc în topul Trip Advisor

Pensiunea din Mărișel care e pe primul loc în topul Trip Advisor

Ela și Sebastian sunt doi tineri a căror poveste a făcut deja de câteva ori înconjurul țării. V-o spunem și noi cu mândrie și cu bucurie, fiindcă sunt prietenii noștri și, acum cum au fost și sunt o inspirație pentru noi, la fel ar putea oricând să-i inspire și pe alții.

După un deceniu de experiențe profesionale dintre cele mai diverse, de la lucrul în multinaționale la munci necalificate ca emigranți și de la antreprenoriat în publicitate la imobiliare, au decis să lase marile orașe pentru un loc de vis, aflat pe „acoperișul lumii”, după cum le place să spună.

Mărișelul l-au descoperit în luna de miere, când un prieten le-a oferit cheile cabanei lui uitate de lume în munții Apuseni, în satul care era, la vremea aceea, un loc necunoscut
chiar și pentru clujenii care azi, la numai câțiva ani distanță, îl vizitează cu sutele în fiecare week-end. Și-au promis atunci să încerce cândva să se mute la Mărișel.

Ani mai târziu, întorși în țară, au accesat programul Sapard și s-au apucat de treabă. Au lăsat Clujul, Craiova și Montrealul, unde își petrecuseră viața de până atunci, pentru Mărișel și au pornit Cabana Moților, o pensiune de trei margarete, cu șapte camere și un restaurant permanent.

Cofinanțarea au asigurat-o din surse proprii și din credite pentru care au plătit și încă mai plătesc rate. Lucrurile merg bine și estimarea lor e că vor reuși să își achite creditele înainte de termen.

Construcția Cabanei Moților a început în 2005, pe un teren pe care cei doi tineri plătiseră 7.000 de euro. În 2008 Cabana și-a deschis porțile, iar astăzi are un grad de ocupare de 90%, așa că, dacă vreți să vă petreceți week-end-urile sau sărbătorile la Cabana Moților, trebuie să aveți grijă să vă faceți rezervarea cu mult timp înainte.

Clienții Cabanei Moților vin de peste tot din țară și chiar din străinătate, pensiunea nemaifiind, de mult, un loc numai al clujenilor, care pot ajunge la Mărișel în 50 de minute.
Pentru serviciile impecabile, pentru atmosfera de la Cabană și pentru mâncarea bună de la restaurant, moții noștri adoptați, acum moți și în buletine, au sute de review-uri pozitive pe Trip Advisor, cel mai important site de turism din lume. În topul Trip Advisor Cabana Moților a fost pe locul I în ultimii trei ani.

Ela și Sebi nu au planuri de a-și extinde pensiunea, ritmul de muncă actual, cu restaurantul permanent și cu cele șapte camere mai mereu pline, e suficient pentru ce și-au propus. Au angajat, cu normă întreagă sau cu jumătăți de normă, mai mulți săteni, iar pe timpul verii primesc în internship studenți interesați să înțeleagă munca în turism.

Ce urmează pentru cei doi tineri, stabiliți deja de câțiva ani pe „acoperișul lumii” este să crească o afacere conexă, pe care au testat-o deja, de producție și comerț de dulcețuri.
Se numește „Cămara de la munte” și vom vorbi despre ea cu altă ocazie.

Poți să-ți rezervi o cameră la Cabana Moților pe site-ul www.cabanamotilor.ro.

Etichete articol - , ,

Lasă un comentariu