Articole

AcasăMeșteșuguriPănușii de la Chendu

Pănușii de la Chendu

Creativitatea şi meştesugul aduc mereu lucruri inovative în faţa oamenilor.

Margit Nagy creează obiecte artizanale din pănuşi de porumb. Încă de când era copil, împletitul pănuşilor de porumb era o tradiţie. Anii au trecut iar ea a hotărât să ducă tradiţia mai departe.

Tragedia decesului soţului său a scos la suprafaţă o altă latură a talentului ei. A început să creeze flori din pănuşile pe care până atunci le folosise numai pentru  modele de coşuri, suporturi de diverse forme sau feţe de masă.

De la un trandafir şi o lăcrămioară a ajuns să împletească peste 500 de modele de flori.  Lucrările ei sunt atât de meticuloase, încât cu greu poţi diferenţia un buchet făcut din pănuşi de unul natural.

Meticulozitatea se îmbină cu perseverenţa de care dă dovada Margit. Nu se opreşte  până când nu obţine modelul dorit. Vrea să dea dovadă de professionalism în ceea ce face, astfel că se ambiţionează să ofere calitate clienţilor săi.

Munca ei ajunge până şi la expoziţii internaţionale, fiind apreciată din plin. Nu este uşor, mai ales că pănuşile au nevoie de un tratament special înainte de utililzare. Soluţiile şi procedeele folosite oferă longevitate produselor finale.

Margit e plină de creativitate şi în acelaşi timp se mulează pe dorinţele clienţilor. Cele mai recente comenzi sunt din Germania şi Sibiu. Lucrează pentru crearea de mobilier care să conţină pănuşi împletite.

Etichete articol - , ,

Lasă un comentariu