Articole

AcasăArtă, cultură și tradițieOlăritul – pasiune și culoare

Olăritul – pasiune și culoare

Să îți placă ceea ce faci este cel mai bun imbold de a-ţi porni propria afacere.

In 2002, Ioan şi Carolina Brita au pus bazele propriei afaceri,  care creează artă. For Art, firma lor, a luat naştere  din dorinţa de a crea un produs  fără intervenţia unor intermediari.

Totul a pornit când mama Carolinei a rămas fără locul de muncă de la fabrica de sticlă şi s-a apucat de olărit. Ioan le-a întâlnit și a fost încântat de lucrările lor,  aşa că au pus bazele  unui  atelier de creaţie a obiectelor din lut şi decorarea acestora.  Scopul lor este să perpetueze educaţia meşteşugărească  şi să păstreze tradiţia.

La început, își duceau marfa la târguri cu ajutorul prietenilor. În 2004, însă, când și-au luat o mașină și au început să participe la toate târgurile importante, produsele lor au devenit cunoscute în toată țara.

O perioadă au colaborat cu Bricostore și afacerea lor s-a extins, au angajat chiar oameni noi pe care i-au învățat arta olăritului. Apoi însă a venit criza economică și lucrurile au dat înapoi. Au cochetat o vreme cu ideea unei finanțări europene. S-au oprit însă exact înainte de a depune proiectul, pentru că și-au dat seama că nu vor să facă produse de serie, ci produse lucrate manual.

După care s-au orientat spre popularizarea meșteșugului.  Motiv pentru care au pornit o serie de ateliere de păictură pe ceramică pentru copii. La început în Timișoara, dar își doresc să se extindă și în alte oarșe ale țării.

Astfel ei pot aduce meşteşugul  aproape de oameni, loc de unde a şi pornit . Au trebuit să o ia treptat, să aibă răbdare şi încredere că munca lor va ajunge pe culmile succesului.

Un răspuns la “Olăritul – pasiune și culoare”

De Mephistofel - 2 noiembrie 2015 Răspunde

foarte slab reprezentat si promovat ca „arta”, acest gen de olarit de uz casnic s-a inspirat decorativ din folklorul otoman…

Lasă un comentariu