Articole

AcasăAgriculturăMierea lui Drăgan

Mierea lui Drăgan

Ionel Drăgan nu a ştiut dintotdeauna ce vrea să facă în viaţă. Lucrurile au stat de aşa natură încât a trecut, în câţiva ani, de la electrician şi inspector de resurse umane la apicultor.

Nu a făcut o carieră în niciunul din domeniile anterioare, dar cu siguranţă a prins cum se lucrează cu oamenii şi cum reuşeşti să dezvolţi ceva ce îţi place.

Omul şi-a făcut bine temele înainte să se apuce propriu-zis de apicultură. A căutat informaţii, a discutat cu alţi apicultori experimentaţi şi apoi a decis să facă prima achiziţie de stupi.

Secretul stă în pasiunea cu care priveşte Ionel munca sa. E o relaxare în mijlocul naturii , cum îi place lui să spună.

Ionel Drăgan pare a fi mai norocos decât alţi apicultori. A reuşit să inspire şi membrii familiei să se implice în această aventură. Fiica şi ginerele său au dezvoltat o anumită plăcere în a lucra în agricultură, aşa că i-a inclus în afacerea familiei.

Speră să primească fonduri pentru anul ce urmează. Producţia de anul acesta nu a fost una prosperă, motiv pentru care are nevoie să se extindă. Pe lângă stupi şi familiile de albine e nevoie de echipamente speciale şi produse de întreţinere. Pe lângă miere, au început să vândă și materiale și echipamente apicole, ramură de care se ocupă fiica sa.

Mierea o vând în zonele din apropiere, iar cea mai bună metodă e cea de network, de la om la om. Dacă un client este mulţumit recomandă şi altora, iar în felul acesta se creează o întreagă reţea de consumatori mulţumiţi.

Lasă un comentariu