Articole

AcasăAgriculturăMerele de la Sibiu

Merele de la Sibiu

În timp, cuvântul rege a devenit folosit cu sens figurat mai mult decât propriu. Odată ce ai construit un regat, automat ai nevoie de un rege care să îl conducă.

Ion Anghel este un rege, însă coroana sa nu e din aur, ci din crengi de măr. Românul deţine cea mare cultură de meri din România, în livezile sale regăsindu-se soiuri precum Florina, Idared, Ionatan și Golden.

Secretul său este abordarea cât mai naturală a culturilor. Un copac sănătos produce  fructe sănătoase. Încearcă să reducă folosirea substanţelor chimice în stropire. Sănătatea nu înseamnă doar un măr care  arată bine, ci şi unul care are un gust deosebit. Cu cât e mai natural, cu atât are şanse să se vândă mai repede.

Ion  a devenit cunoscut şi peste hotare. Exportă în fiecare an peste 1500 de tone de mere în Germania,  iar în România are clienţii săi fideli de ani buni.

Merii nu sunt singurii pomi pe care Horticula Sibiu îi are. Există  suprafeţe ce conţin 19 hectare de cireș, 27 de hectare de vișin, 2 hectare de piersic şi 55 de hectare de prun. Pe lângă acestea, au deja pregătite 90 de hectare de pământ pentru anul următor.

Proudusul de bază care i-a adus o producţie foarte mare a fost dolomita. Agricultorul ne spune că aceasta oferă necesarul de magneziu pomilor, motiv pentru care e decis să o folosească şi pentru plantaţiile de vişini şi pruni.

Un răspuns la “Merele de la Sibiu”

De Mihaela - 17 ianuarie 2016 Răspunde

Nepot de taran? Poate parte din holding detinut de un fost detinut http://horticola.atlassib.ro

Lasă un comentariu