Articole

AcasăAgriculturăGust de Apuseni

Gust de Apuseni

A combinat învăţăturile din Franţa cu tradiţiile româneşti şi a realizat ceva inedit. Aşa a apărut Cetea-Gustul din Apuseni, o fabrică micuţă de dulciuri dintr-un sat din Apuseni. Cu o investiţie de 5000 de euro în renovarea spaţiului necesar şi mobilarea acestuia, Alin a deschis această făbricuță ce produce dulciuri şi siropuri.

Avea totuşi nevoie de resurse, aşa că următorul pas a fost de a întineri livada abandonată de la marginea localităţii. Știind exact sursa produselor, putea vedea mai clar calitatea pe care urma să o aibă produsele lui.

Fructele sunt tratate special, de la culegere până în momentul în care ajung în borcanele special destinate dulceţurilor.

Îşi promovează afacerea la târgurile cu specific și, mai nou, şi prin intermediul internetului. Preferă ca produsul lui să ajungă direct la consumator, încercând să evite intermediarii.

Se gândeşte totuşi ca pe viitor să colaboreze cu magazinele de nişă din zonă, asta în cazul în care producţia va creşte considerabil.

El vede trei atribute în spatele unui om care se apucă de agricultură: pasiune , răbdare şi multă muncă. Mai mult decât atât, el îndeamnă să fie implicată şi comunitatea, deoarece aceasta pare a fi o tehnică ce dă roade în alte ţări.

Etichete articol -

Lasă un comentariu