Articole

AcasăAgriculturăGospodarul de la Moșna

Gospodarul de la Moșna

Când faci din agricultură o afacere de viitor, simţi cum bazele puse de strămoşii noastre dau roade. Originile sunt cele care ne arată de unde ne tragem şi cine a pus bazele noastre ca neam.

Pe acelaşi principiu merge şi Willy Schuster. Mulţi l-ar numi fermier, însă el preferă denumirea de gospodar. Sau ţăran. E mai autentic, iar motto-ul său este Ţăranii pot hrăni bine România.

Agricultura îl reprezintă şi, după studii agricole în Elveţia și ani buni petrecuţi în Germania, omul a hotărât că România este ceea ce are el nevoie.

Ştie multe despre agricultura bio, teorii pe care le-a învăţat în Elveţia şi s-a întors să le pună în practică în ţară. Îi place să trăiască sănatos, aşa că şi el şi familia sa au adoptat acest stil şi, mai mult decât atât, au început să scoată şi un profit din asta.

A deschis o cooperativă, Biocoop, prin intermediul cărora îşi vinde produsele. S-au axat pe brânzeturi, dar și alți țărani pot să-și vândă produsele la magazinul lor. "Țăranii aduc la Biocoop, care are personalitate juridică și poate să valorifice, să aibă casă de marcat ca să vândă legal la consumatori", declara Willy pentru agrointel

Willy crede în agricultura românească. Zice că avem o cultură puternică rămasă din străbuni.

Dacă ar putea schimba ceva, ar tăia taxele ţăranilor şi i-ar încuraja mai mult. Agricultura e un domeniu de viitor dar toate formalităţile de la noi, îi sperie pe majoritatea oamenilor. Ar susţine tot ce înseamnă tradiţie şi întoarcere la origini. Simplitatea e cea mai sănătoasă.

Gospodăria bio de la Moșna poate fi găsită pe facebook.

Etichete articol - , , ,

Un răspuns la “Gospodarul de la Moșna”

De Mephistofel - 2 noiembrie 2015 Răspunde

gastronomia nu este doar arta traditionala culinara ardeleana de inspiratie otoman-maghiara…

Lasă un comentariu