Articole

AcasăAgriculturăGoji, soi românesc

Goji, soi românesc

Adrian Nicolae este un bucureștean care, acum câțiva ani, s-a apucat de plantat goji - un fruct medicament originar din China, cu multiple beneficii pentru sănătate.

Inițial, Adrian a făcut o pepinieră de goji, apoi le-a plantat pe două hectare din județul Brașov și astăzi are certificare bio pentru cultura lui.

"Există mai mult culturi de goji în România, dar eu sunt singurul care am această certificare", declară Adrian Nicolae pentru Adevărul

Momentan, Adrian nu vinde fructele. Preferă să mai aștepte 2 ani pentru a primi omologare de soi românesc, ca să poată să vândă fructele proaspete și nu uscate. Astfel, ele vor putea fi folosite la dulcețuri, sucuri și uleiuri.

Între timp, însă, vinde plante de goji, la prețul de 15-20 de lei bucata - și plantele sunt, de asemenea, certificate bio. O astfel de cultură poate fi profitabilă - pe un hectar se pot pune 3000 - 3500 de plante și din al treilea an o plantă produce 2-3 kilograme de fructe. Pe piețele vestice, se vând cu 20 de euro pe kilogram.

foto: Adevărul

 

Etichete articol - , ,

Lasă un comentariu