Articole

AcasăAgriculturăFermierul de la Cluj

Fermierul de la Cluj

Un scop binedefinit  de la o vârstă tânără îţi oferă ocazia să avansezi spre ceea ce îţi doreşti.

La doar 24 de ani, Tobias-Nagy Levente  a început să acceseze fonduri europene pentru a dezvolta o afacere în domeniul agriculturii, dat fiind că avea deja o mică exploatație.

Câteva cercetări  i-au adus la cunoştinţă măsura 112 - “Instalarea tinerilor fermieri” prin care a accesat o finanţare de aproximativ 24.000 euro  nerambursabilă. A fost nevoie de un consultant priceput, un proiect construit bine și foarte multă alergătură pentru obținerea ei. "Nu a fost o încercare grea, dar nici ușoară, stii cum e, multă alergare după fiecare hârtie", a declarat el pentru ruralantreprenor

Cu o cifră de afaceri de aproximativ 25.000 de euro pe an, Tobias investeşte în agricultură, găsind cultivarea legumelor  mai profitabilă decât creşterea animalelor. Are în acest momente 10 hectare de teren arendat, dar și 40 de oi și câteva vaci. Pentru comercializarea produselor obținute părinții lui merg frecvent la Cluj-Napoca, spre a le vinde în piețele orașului.

Plănuieşte să investească banii din finanţare în achiziţionarea unor utilaje şi instalarea unor sisteme de irigaţii performante. Ar vrea și să se extindă prin crearea unor sere complet echipate care să se întindă pe 2-3 hectare.

Dorinţa de dezvoltare îl îndeamnă să meargă la cursuri de perfecţionare din domeniul afacerilor şi să se extindă şi pe alte domenii, cum ar fi importul produselor de curăţenie, ca să nu mai fie afectate de sezonalitatea agriculturii.

sursa foto

Etichete articol - ,

Lasă un comentariu