Articole

AcasăAgriculturăEcuațiile apiculturii

Ecuațiile apiculturii

Ioan Ursu este un fost profesor de matematică, destul de cunoscut pe youtube, unde are clipuri cu cursuri din această disciplină.

După ce-a ieșit din sistemul de învățământ, cunoștințele sale l-au ajutat să facă pași rapizi în apicultură.

El este convins că apicultura ar putea deveni importantă pentru mediul rural de la noi. Dar recomandă celor care vor să se apuce de această ocupație străveche să se documenteze foarte bine înainte. De asemenea, el le recomandă celor care vor să crească albine să înceapă cu 5 stupi și să ia albinele numai de la persoane pe care le cunosc foarte bine, ca să evite riscul bolilor.

Pentru că din cauza unei boli specifice albinelor - varoza - a pierdut la un moment dat peste 60 de familii de albine, Ioan Ursu a inventat un stup - stupul BIO - care, susține domnia sa, reduce riscul extinderii acestei boli. Și-a înregistrat invenția la OSIM, chiar dacă alți apicultori sunt de părere că se bazează pe calcule mult prea optimiste.

Ursu speră să facă și mai multe lucruri pentru apicultori. Se gândește să creeze o Asociație care să preia producția crescătorilor de albine, dar și să convingă Ministerul Agriculturii să subvenționeze pe cei care vor să se apuce de apicultură

foto

Lasă un comentariu