Despre

AcasăDespre

Ne propunem să descoperim împreună și să promovăm tineri care cultivă și îmbogățesc situl de viață tradițional românesc, adaptându-l nevoilor moderne sociale, culturale și economice.

Proiectul nostru este dezvoltat sub forma unei platforme editoriale interactive, ce prezintă istorisiri și povești de succes, portrete și interviuri ale tinerilor întorși în mediul rural. Vrem să contribuim la promovarea stilului de viață tradițional românesc și să îl prezinte ca o opțiune viabilă pentru tinerii de azi.

Nepot de țăran dorește să fie o sursă de informare și inspirație pentru tinerii aflați în căutarea unei schimbări în viață, pentru cei care își doresc să schimbe viața corporatistă cu stilul de viață tihnit, pentru cei care își doresc să fie mai aproape de natură și tradiții sau pentru cei care doresc să se reîntoarcă acasă. Ne adresăm, în special, publicului educat, din mediul rural și urban, care are capacitatea și dorința de a demara sau de a se implica în proiecte de creativitate socială în mediul rural.

De la povești de succes în turism și agricultură și până la proiecte curajoase în domeniul antreprenoriatului social, „Nepot de țăran” își propune să prezinte viața la țară prin ochii tinerilor care au avut „nebunia” de a se întoarce la rădăcini, a celor care au știut să îmbunătățească stilul de viață tradițional românesc, păstrând cutumele și tradițiile sale, dar adaptându-le în același timp nevoilor și preocupărilor lumii contemporane.

Nepot de țăran este o platformă online gratuită, interactivă și informativă ce reunește portrete și interviuri ale tinerilor ce au reușit să cultive și îmbogățească stilul de viață tradițional românesc. Platforma are și rolul de a susține dezvoltarea unei comunități, a unui canal de comunicare și informare, atât pentru cei deja reîntorși în mediul rural, cât și pentru cei care s-au gândit sau s-ar putea gândi la asta.

Acest proiect este co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.