Articole

AcasăAgriculturăDe la politică la câmp

De la politică la câmp

O vreme, Gabriel Corodeanu a fost consilier local la Bacău. A renunțat la această activitare și a rămas profesor la Liceul Sportiv.

Dar asta nu l-a împiedicat să se ocupe de agricultură. După mai multe încercări, s-a axat pe așa numitul porumb zaharat - porumb pentru fiert și copt.

În satul socrilor săi, Tamași, Gabi cultivă acum porumb zaharat pe 5 hectare. Investiția e destul de mare - cam 5.000 de lei pe hectar, dintre care 2.000 de lei semințele, la care se adaugă unele munci specifice acestui soi de porumb.

Dar și profitul este de minim 5.000 de lei la hectar. Gabriel s-a lovit de unele probleme - mistreții făceau ravagii în cultura lui, așa că a pus un gard electric în jurul plantației, care însă i-a fost furat după puțin timp.

Folosind irigarea prin picurare, ar obține profit chiar și mai mare, dar pentru moment irigă prin aspersie, folosind un izvor din apropiere, care din când în când seacă. De aceea, a investit 12.000 de lei în două fântâni.

Își desface marfa prin diverși distribuitori și posesori de aprozare, dar nu se sfiește să meargă personal să vândă la tarabă în piață.

foto: Deșteptarea

 

Etichete articol - , ,

Lasă un comentariu