Articole

AcasăAgriculturăDe la măr la trandafir

De la măr la trandafir

Doi fraţi din Ucea de sus, Făgăraș, au decis să cultive ceva diferit. În anul 2010 au trecut de la plantaţii de meri la plantaţii de trandafiri.Au făcut o investiţie de 10.000 într-o plantaţie de 2000 de metri pătraţi.

Scopul lor era de a produce dulceaţă şi siropuri din trandafir. Au reuşit să creeze o reţetă nouă prin care au depăşit până şi graniţele ţării. Cultura trandafirului, este una specială ce are nevoie de o îngrijire ca atare. Însă produsul final şi raritatea acestuia oferă un farmec aparte.

Inițiatorul afacerii a fost tatăl celor doi, care și-a propus ca, după pensie, să își înființeze o plantație de meri și, tocmai când avea totul pregătit și învățase de la experți din Vâlcea tot ce presupune  o livadă de meri, copiii s-au răzgândit și au preferat să realizeze o cultură de trandafiri.

Livada de meri fusese ideea tatălui celor doi, care dorea să îşi ocupe timpul cu ceva dupa pensionare. Se pare că ideea copiilor a fost una inovativă, aşa că au dezvoltat-o.

Tot ce iese din mâna lor este ecologic. Asta le-a adus succes, reuşind să vândă produsele chiar din prima recoltă.

Procesul de culegere este unul migălos, ce necesită răbdare. Producţia este de 15.000 de borcane de dulceaţă şi 5.000 de sticle de sirop. Familia Florea se gândeşte serios la extindere și, dacă primesc şi fonduri europene, vor să deschidă şi o fermă mixtă.

 

Lasă un comentariu