Articole

AcasăAgriculturăCrescătoarea de zmeură

Crescătoarea de zmeură

Din lucrurile mărunte putem scoate profituri mari. Irina Petrescu, o tânără de 22 de ani din judeţul Prahova, a vrut să se convingă singură de asta.

Iniţial, părinţii ei cultivau zmeură în spatele casei. Irina li s-a alăturat şi aşa a pornit afacerea care anul trecut le-a adus un profit de 1200 lei.

Irina povesteşte că ideea nu avut ca scop pornirea unei afaceri, însă așa a fost să fie.

Relaţia pe care o au cu clienţii este aparte - unii vin chiar şi la culesul zmeurei. O văd în cadrul ei natural şi, în acelaşi timp, creează legături puternice cu familia. Până la urmă, clienţii mulţumiţi oferă cea mai bună publicitate.

Din momentul în care e pasiunea e denumită afacere, încep să apară şi obstacolele. De la hârtiile interminabile la taxele foarte mari, toate reprezintă puncte cheie în rularea afacerii.

Vânzarea către oraş întâlneşte şi ea impedimente. Contractele sunt destul de greu de găsit, dar nu imposibil.

Prietenii se implică activ în afacerea lor, ajutându-i la cules. Există însă cheltuielile pentru cultivare şi pentru materialele necesare terenului.

Dar dacă fără prea multă pregătire Irina a reuşit să facă din pasiunea familiei ceva profitabil, cu siguranţă va reuşi să îşi sporească cifra de afaceri în curând.

Pe Irina o găsiți pe facebook

Lasă un comentariu