Articole

AcasăTurismCozonaci ca la mama lor!

Cozonaci ca la mama lor!

Inițiativele bune nu încep mereu cu tehnologii de ultimă generaţie. Uneori pleacă de la cele mai rudimentare materiale şi creează, în timp, cele mai prospere activităţi.

Povestea familiei Drăgan începe cu o dorinţă de schimbare şi un cuptor de lut. Astăzi le promit turiştilor vacanţe cu gust de cozonac.

Istoria pensiunii Mama Cozonacilor este una simplă şi plină de semnificaţii. Au început uşor, iar în primii ani livrau cozonaci gustoşi și pufoși pensiunilor din apropiere. Turiştii adoră dulciurile româneşti, iar cozonacul  e o plăcere deosebită pentu papilele gustative ale străinilor.

Apoi au dus lucrurile la un alt nivel. Văzând că cererea e mare, oamenii s-au apucat de cursuri de perfecţionare şi au decis să deschidă propria pensiune. Succesul nu a întârziat să apară.

Au înscris denumirea la OSIM, iar în 2005 au găzduit Ziua Turistului Rural, evenimdent care le-a oferit nu doar vizibilitat, dar şi încrederea că pot evolua.

Povestea lor a prins cheag.  Astăzi le oferă turiştilor nu doar cozonaci gustoşi, ci şi spaţii de relaxare în curtea pensiunii, unde seara sunt organizate activităţi tematice. Turiştii pot gusta la propriu din cultura românească.

Acum pun pe picioare o a doua pensiune la care lucreză de zor. Vor să se dezvolte şi să transmită tradiţia mai departe. Aroma cozonacilor şi ospitalitatea românilor este perpetuată prin fiecare străin care le trece pragul.

Lasă un comentariu