Articole

AcasăOameniCasa de la țară

Casa de la țară

Cătălin este librar în orașul Sibiu. Are 30 de ani. Anda este PR la o clinică medicală, tot la Sibiu. Împreună se ocupă de o casă de vacanță din Rod, jud. Sibiu.

În urmă cu niște ani, niște prieteni de-ai lor din Alaska au cumpărat proprietatea, iar ei s-au apucat să reabiliteze cele două case de pe proprietate. Una dintre care e din 1895, cealaltă de la jumătatea secolului 20. Și le-au restaurat în cel mai tradițional mod – spre exemplu, pentru bucătăria de vară s-au folosit doar teracotă și lemn de brad.

Acum, în perioada caldă a fiecărui an (mai – octombrie), cei doi organizează, în fiecare al doilea week-end al fiecărei luni, un brunch tradițional. Cei care participă se pot plimba cu căruța pe dealuri, pot urmări filme tolăniți pe fânul din șură sau pot socializa, în jurul unor mese tradiționale cu produse cumpărate din sat.

În restul week-end-urilor, acolo se întâmplă brunch-uri organizate de diverse companii, ca un fel de team-building tradițional românesc.

În mod normal, participarea la evenimentul lor costă 50 de lei de persoană. Dar când sunt momente speciale (cum a fost tăierea tradițională a porcului, de Ignat), costă 60 de lei de persoană.

Pe viitor, visul lor e să introducă pachete turistice de zece zile, două săptămâni sau o lună de “terapie în natură” pentru cei care doresc să se bucure de frumusețea zonei și de tradițiile ei.

Rod Brunch are și o pagină de facebook

Lasă un comentariu