Articole

AcasăMeșteșuguriArtistul de la Topoloveni

Artistul de la Topoloveni

Drumul spre ceea ce ne place poate fi unul mascat. Ne punem în cap o direcţie şi ne încăţânăm să o ţinem chiar dacă inconştient tânjim spre altceva.

Ionel Moise dorea să devină cantaret. Avea nevoie de cursuri de pregătire asa ca a decis sa meargă la Cooperativa de Arte frumoase.

Desi era cu gândul la muzica, atelierul de sculptură avea o chemare aparte. Orice actiune pe care o întreprindea in directia cantatului il ducea mereu spre sculptura.

A ajuns să proiecteze case. Transpune frumosul si dragostea pentru tradiţie prin arta modelării lemnului. Casele au motive tradiţionale româneşti.

În atelierul său se simt esenţe de lemn de calitate care aşteaptă să fie prelucrat. Să înfrumuseţeze lemnul nu ii era de ajuns, aşa că Moise a cautat modalitaţi prin care să predea ceea ce stie.

Cat despre modul de lucru, mesterul nostru combină lucrul manual cu tehnologia In procesele mari se foloseşte de aparatura electrică insă detaliile sunt lucrate manual cu multă minuţiozitate. Soţia sa e cea care se ocupă de finisaje şi detaliile mărunte.

Crede în tradiţie. Şi crede că poate da mai departe ceea ce ştie. Creează tradiţia din nou şi din nou şi o face să fie vie.  O trăieşte fiecare client care se bucură de produsul lui.

Pe Ionel Moise îl găsiți pe facebook

Etichete articol - , ,

Un răspuns la “Artistul de la Topoloveni”

De Mephistofel - 2 noiembrie 2015 Răspunde

costul materialelor folosite de sculptori depaseste utilitatea si nevoile…

Lasă un comentariu